ΟΝΟΜΑ

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ελένη

Καραγιάννη

Επαμεινώνδας

15 Μαρτίου 1971

 

ΕΓΓΑΜΗ ΜΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

Σπάρτακου 25 Συκιές  56626

 Θεσσαλονίκη - Ελλάδα

Τηλ. +30 2310960988, 6938022519

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σεισμολογικός Σταθμός

Βυζουκίδου 43 Σαράντα Εκκλησιές

Τομέας Γεωφυσικής

Τμήμα Γεωλογίας

Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσ/νίκης

541 24 – Θεσσαλονίκη - Ελλάς

Τηλ.: +30 310 998534

Fax.: +30 310 998528

E-mail. elkarag@ geo.auth.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1.  Βιογραφικά Στοιχεία – Σπουδές

Γεννήθηκα στην Λαμία το 1971 και αποφοίτησα από το 3ο Γενικό Λύκειο Λαμίας τον Ιούνιο του 1988 με βαθμό "πολύ καλά". Το Σεπτέμβριο του ιδίου έτους, γράφτηκα στο Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά από επιτυχείς πανελλαδικές εξετάσεις. Έλαβα επίσημα το πτυχίο Γεωλογίας (βαθμός 6,79) τον Φεβρουάριο του 1994, της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Το Σεπτέμβριο του 1995 εισήχθηκα στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τομέα Γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ο τίτλος της Διατριβής Ειδίκευσής μου ήταν: "Συμβολή στη μελέτη της διάδοσης των Επιφανειακών κυμάτων στον ανώτερο φλοιό με τη μέθοδο της Αντιστροφής" υπό την επίβλεψη των Αναπληρωτών Καθηγητών Δ. Παναγιωτόπουλου, Π. Χατζηδημητρίου και του Επ. Καθηγητή Κ. Παπαζάχου η οποία ολοκληρώθηκε το Νοέμβριο του 1997.

Το Μάιο του 1995 άρχισα τη διδακτορική μου διατριβή στο Εργαστήριο Γεωφυσικής του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης υπό την επίβλεψη των Αναπληρωτών Καθηγητών, Δ. Παναγιωτόπουλου, Π. Χατζηδημητρίου και του Επ. Καθηγητή Κ. Παπαζάχου. Ο τίτλος της διατριβής μου είναι "Σκέδαση των επιφανειακών κυμάτων στα επιφανειακά στρώματα του φλοιού της Γης στον ευρύτερο χώρο του Αιγαίου". Η διατριβή μου ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2002 και τον Απρίλιο του 2002 έλαβα τον τίτλο του διδάκτορα του Τμήματος Γεωλογίας με βαθμό "άριστα".

Κατά τη διάρκεια εκπόνησης του Μεταπτυχιακού κύκλου Σπουδών μου και της διδακτορικής μου διατριβής, το Νοέμβριο του 1995, προσλήφθηκα στη θέση του Ειδικού Μεταπτυχιακού Υποτρόφου (Ε.Μ.Υ.) στον Τομέα Γεωφυσικής του ΑΠΘ, μετά από σχετικές επιτυχείς εξετάσεις (Ι.Κ.Υ). Στη θέση αυτή παρέμεινα μέχρι το έτος 1999, αφού προηγουμένως είχαν προηγηθεί τρεις ανανεώσεις της θητείας μου.

Σε όλη τη διάρκεια των μεταπτυχιακών μου σπουδών συμμετείχα σε ερευνητικά προγράμματα τόσο του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του Α.Π.Θ., όσο και άλλων φορέων.

Τον Φεβρουάριο του 2002 ξεκίνησα να ασκώ το επάγγελμα του γεωλόγου-γεωφυσικού ως ελεύθερος επαγγελματίας. Από το 2001 έως το 2005 εργάζομουνα στον Τομέα Γεωφυσικής του Α.Π.Θ., ως επιστημονικός συνεργάτης.

Από το 2006 έως σήμερα εργάζομαι ως υπάλληλος ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου χρόνου στον Σεισμολογικό Σταθμό του Τομέα Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

           

Μετεκπαιδεύσεις - Σεμινάρια

Έχω πραγματοποιήσει μέχρι τώρα τις ακόλουθες μετεκπαιδεύσεις στο εξωτερικό:

1. Συμμετείχα στο workshop με τίτλο ‘ Third Workshop on Three Dimensional Modeling of Seismic Waves Generation Propagation and Their Inversion ‘ το οποίο πραγματοποιήθηκε στο International Centre of Theoretical Physics της Τεργέστης στην Ιταλία, κατά το διάστημα 4 έως 15 Νοεμβρίου 1996.

2. Από το Νοέμβριο του 1998 μέχρι τον Μάιο του 1999 βρισκόμουν σε διδακτορική μετεκπαίδευση (με σχετική υποτροφία του ΣΩΚΡΑΤΗΣ/ERASMUS free-mover) υπό την ιδιότητα του επισκέπτη ερευνητή (Visiting Research Fellow) στο Department of Earth Sciences του πανεπιστημίου της Τεργέστης στην Ιταλία. Στα πλαίσια της ερευνητικής μου δραστηριότητας συνεργάστηκα με τους καθηγητές G.F. Panza και P. Suhadolc σε θέματα της σκέδασης, της τομογραφίας και της αντιστροφής των επιφανειακών κυμάτων και σε εφαρμογές τους για τη μελέτη της δομής του εσωτερικού της Γης.

3. Συμμετείχα στο workshop με τίτλο ‘Workshop on Three Dimensional Modeling of Seismic Waves Generation Propagation and Their Inversion ‘ το οποίο πραγματοποιήθηκε στο International Centre of Theoretical Physics της Τεργέστης στην Ιταλία, κατά το διάστημα 25 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2000.

Έχω παρακολουθήσει τα παρακάτω σεμινάρια:

q       1/3/93-30/7/93 "Χειρισμός Η/Υ, Τυφλό σύστημα Ελληνικής και Αγγλικής Γραφομηχανής, Μηχανογραφημένη Λογιστική,  Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών B.B.C Θεσσαλονίκη.

q       6/97 "Εκπαίδευση σε θέματα δικτυακών τεχνολογιών και υπηρεσιών", Κέντρο Λειτουργίας & Διαχείρισης Δικτύου Δεδομένων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

q       2/2000 "Θωράκιση της Θεσσαλονίκης από Σεισμούς και Φυσικές Καταστροφές", Ένωση Ελλήνων Γεωλόγων (ΕΕΓ) και Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, παράρτημα Κεντρικής Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ).

q       2001 Ημερίδες του Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων με θέματα: α. Μικρά Φράγματα, β. Μελέτες οδοποιίας, γ. Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και δ. Μελέτες Γεωλογικής Καταλληλότητας.

q       22-24 Μαίου 2002 ‘Εισαγωγή στο Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών (GIS) ArcGIS ArcInfo – ArcView.

q       10/2003 ‘Ο σεισμός της Λευκάδας, επιπτώσεις στο δομημένο και Φυσικό Περιβάλλον’, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών. 

q       24-11-2004 ‘Ανάπτυξη Δημιουργικής Σκέψης’ Στα πλαίσια του προγράμματος ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ 1, Επιτροπή Ερευνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

q       15-12-2004 ‘Διοίκηση και Διαχείρηση Έργου’ Στα πλαίσια του προγράμματος ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ 1, Επιτροπή Ερευνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

q       19-1-2005 ‘Μεταφορά Τεχνολογίας’ Στα πλαίσια του προγράμματος ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ 1, Επιτροπή Ερευνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο.

 

 

 

Υποτροφίες

Σε όλη την διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μου σπουδών ήμουν κάτοχος των παρακάτω υποτροφιών :

1.    Νοέμβριος 1995 – Μάιος 1999. Υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) για την εκπόνηση της διδακτορικής μου διατριβής.

2.    Νοέμβριος 1996. Υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα για συμμετοχή στο "3th Workshop on Three Dimensional Modeling of Seismic Waves Generation Propagation and Their Inversion" , το οποίο πραγματοποιήθηκε στο International Centre of Theoretical Physics της Τεργέστης στην Ιταλία, κατά το διάστημα 4 έως 15 Νοεμβρίου 1996.

3.    Νοέμβριος 1998 – Μάιος 1999. Υποτροφία στα πλαίσια του προγράμματος ΣΩΚΡΑΤΗΣ ERASMUS-FREE MOVER για τη διαμονή μου στο πανεπιστήμιο της Τεργέστης στην Ιταλία.

4.    Από 25 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2000. Υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα για συμμετοχή στο ‘Workshop on Three Dimensional Modeling of Seismic Waves Generation Propagation and Their Inversion’ το οποίο πραγματοποιήθηκε στο International Centre of Theoretical Physics της Τεργέστης στην Ιταλία, κατά το διάστημα 25 Σεπτεμβρίου έως 6 Οκτωβρίου 2000.

5.    Συμμετείχα ως υπότροφος από 01/01/2003 έως 31/12/2003 στο ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο ‘Υποτροφίες αριστείας από την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ με επιστημονικά υπεύθυνη την κα Ολυμπία Γκίμπα-Τζιαμπίρη, καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ.

 

2.  Ερευνητική Δραστηριότητα

Η ερευνητική μου δραστηριότητα έχει πραγματοποιηθεί πάνω σε θέματα Φυσικής του Εσωτερικού της Γης, Σεισμολογίας και Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής.

 

2.1  Ερευνητικό έργο

            Το ερευνητικό μου έργο πραγματοποιήθηκε κατά την παραμονή μου στο Εργαστήριο Γεωφυσικής του ΑΠΘ. Σε πολλές περιπτώσεις, το ερευνητικό αυτό έργο υλοποιήθηκε μέσα από ερευνητικά προγράμματα των ερευνητικών φορέων, συχνά σε συνεργασία με άλλους ερευνητικούς φορείς και Ινστιτούτα (Ινστιτούτο ΙΤΕ). Το κύριο αντικείμενο του ερευνητικού έργου αφορούσε θέματα Φυσικής Εσωτερικού της Γης και Σεισμολογίας, αλλά και Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής. Τα κυριότερα ερευνητικά αντικείμενα με τα οποία ασχολήθηκα είναι:

·        Δομή του φλοιού και του ανώτερου μανδύα, κυρίως με τη χρήση τομογραφικών μεθόδων των επιφανειακών κυμάτων.

·        Μελέτη της χρονικά εξαρτώμενης σεισμικότητας και παραμόρφωσης της λιθόσφαιρας.

·        Σεισμοτεκτονικό καθεστώς του ευρύτερου χώρου του Αιγαίου.

·        Μελέτη σεισμικών ακολουθιών

·        Μελέτη της ακτινοβολίας, απόσβεσης και αποτελεσμάτων της ισχυρής σεισμικής κίνησης με τη χρήση μακροσεισμικών και ενόργανων στοιχείων

·        Συλλογή σεισμολογικών δεδομένων στην ύπαιθρο, μελέτη των χαρακτηριστικών των σεισμικών καταγραφών και αυτόματη επεξεργασία τους.

·        Χρήση γεωφυσικών τεχνικών (σεισμικών, βαρυτικών, μαγνητικών, κλπ.) για τη μελέτη των επιφανειακών στρωμάτων της Γης, κυρίως για αρχαιομετρικούς, γεωτεχνικούς και γεωλογικούς σκοπούς.

 

2.2.  Δημοσιεύσεις

Έχω δημοσιεύσει μόνος ή σε συνεργασία με άλλους ερευνητές τις ακόλουθες εργασίες:

 
Διατριβές

 

2.2.1. Ελένη Ε. Καραγιάννη, «Συμβολή στη μελέτη της διάδοσης των Επιφανειακών κυμάτων στον ανώτερο φλοιό με τη μέθοδο της Αντιστροφής». Διατριβή ειδίκευσης που εγκρίθηκε από το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σελ. 127, 1997.

2.2.2. Ελένη Ε. Καραγιάννη, «Σκέδαση των επιφανειακών κυμάτων στα επιφανειακά στρώματα του φλοιού της Γης στον ευρύτερο χώρο του Αιγαίου». Διδακτορική διατριβή που εγκρίθηκε από το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σελ.233, 2002.

 
Δημοσιεύσεις σε περιοδικά-τόμους συνεδρίων

2.2.3 Karagianni, E.E., Panagiotopoulos, D.G., Papazachos, C.B. and Burton P.W. (1998). A Study of shallow crustal structure in the Mygdonian Basin (N.Greece) based on the dispersion curves of Rayleigh waves. Journal of the Balkan Geophysical Society, Vol. 2, No 1, p. 3-14, 1999.

2.2.4 Tiberi, C., Lyon-Caen, H., Hatzfeld, D., Ulrich, A., Karagianni, A. Kiratzi, Louvari, E., Panagiotopoulos, D., Kassaras, I., Kaviris, I., Makropoulos, K., and Papadimitriou  P. Crustal and upper mantle structure beneath the Corinth rift (Greece) from teleseismic tomography study. Journal of Geophysical Research, Vol. 105, No. B12, p. 28.159-28.171, 2000.

2.2.5 Hatzfeld D, Karagianni E., Kassaras I, Kiratzi A., Louvari E., Lyon-Caen H., Makropoulos K., Papadimitriou P., Priestley K., Actar M., Bock G. Shear wave Anisotropy in the upper mantle beneath the Aegean related to internal deformation. Journal of Geophys. Res. Vol. 106 , No. B12, p. 30,737. 2001.

2.2.6    E.E.Karagianni, D.G.Panagiotopoulos, G.F.Panza, P.Suhadolc, C.B.Papazachos, B.C.Papazachos, A.Kiratzi, D.Hatzfeld, K.Makropoulos, K.Priestley, A.Vuan. Rayleigh Wave Group Velocity Tomography in the Aegean area. Tectonophysics, 358, 187-209, 2002.

 

2.2.7 Vamvakaris, D.A., Papazachos, C.B, Savvaidis, P.D., Tziavos, I.N., Karagianni, E.E., Skordilis, E.M. and Hatzidimitriou, P.M., “Stress-field and time-variation of active crustal deformation in the Mygdonia basin based on the joined interpretation of seismological, neotectonic and geodetic data”. Geophysical Research Abstracts, Vol. 5, 08794, 2003.

2.2.8  Vamvakaris, D. A., Papazachos, C. B., Karagianni, E. E., Scordilis E. M. and P. M. Hatzidimitriou “Determination of fault plane solutions using waveform amplitudes and radiation pattern in the Mydgonia basin (N. Greece)”, Bulletin of the Geological Society of Greece, vol. XXXVI/3, p. 1529-1538, 2004.

2.2.9 Papazachos, C., Mountrakis, D., Karagianni, E., Tranos, M. and Vamvakaris, D., “Stress-field and active tectonics in Northern Greece using seismological and neotectonic information.”, Bulletin of the Geological Society of Greece, vol. XXXVI, 2004.

2.2.10 E.E.Karagianni, C.B.Papazachos, D.G.Panagiotopoulos, P.Suhadolc, A.Vuan G.F.Panza. Shear velocity structure in the Aegean area obtained by inversion of Rayleigh waves. Geophysical Journal International, 160, 127-143, 2005.

2.2.11 I.M. Dimitriadis, D.G. Panagiotopoulos, C.B. Papazachos, P.M. Hatzidimitriou, E.E. Karagianni and I. Kane. Resent Seismic Activity (1994-2002) of the Santorini Volcano Using Data From Local Seismological Network. Έχει δημοσιευθεί στον Τόμο Developments in Volcanology 7 ‘The South Aegean Active Volcanic Arc: Present Knowledge and Future Respectives’ 185-203, 2005.

2.2.12 Vamvakaris, D. A., Papazachos, C. B., Karagianni, E. E., Scordilis E. M. and P. M. Hatzidimitriou. Small-scale spatial variations of the stress-field in the back-arc Aegean area: Results from the seismotectonic study of the broader area of Mygdonia basin (N. Greece). Tectonophysics, 2006.

2.2.13 Mountrakis, D., Tranos, M., Papazachos, C., Thomaidou, E. Karagianni, E. and Vamvakaris, D. Neotectonic and seismological data concerning the main active faults and stress regimes of Northern Greece. Geological Society of London, Special Publications, 2006, v. 260; p.649-670.

2.2.14 E.E.Karagianni, C.B.Papazachos. Shear velocity structure in the Aegean area obtained by joint inversion of Rayleigh and Love waves. Geological Society, London, Special Publications 2007, v.291; p.159-181.

2.2.15 I.M. Dimitriadis, E.E.Karagianni, D.G.Panagiotopoulos, C.B.Papazachos, P.M.Hatzidimtriou, M.Bohnhoff, M. Rische, T. Meier. Seismicity and active tectonics at Coloumbo Reef (Aegean Sea, Greece): Monitoring an active volcano at Santorini Volcanic Center using a temporary seismic network". Tectonophysics, 1-4, 136-149, 2009.

 

2.3  Εργασίες που ανακοινώθηκαν σε συνέδρια (Abstracts)

2.3.1 Panagiotopoulos, G., Stavrakakis, G., Makropoulos, K., Papazastasiou, D., Papazachos, C. B., Savvaidis, A. and Karagianni. E. Seismic monitoring at the Santorini volcano, 2nd Workshop on the European Laboratory Volcanoes. Santorini, 2-4 May, 1996.

2.3.2 Tiberi, C., Lyon-Caen, H., Hatzfeld, D., Louvari, E., Karagianni, E., Kiratzi, A., Panagiotopoulos, D., Kaviris, I., Makropoulos, K., and Papadimitriou P. (1997). Preliminary Lithospheric Structure Beneath the Corinth and Evia Rift System (GREECE) from the Teleseismic Travel Time Residuals. Παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο 'The 29th General Assembly of the International Association of Seismology and Physics of the Earth's Interior (IASPEI), 18-28 Αυγούστου 1997, Θεσσαλονίκη.

2.3.3 Karagianni, E.E., Panagiotopoulos, D.G., Papazachos, C.B. and Burton P.W. (1998). A Study of shallow crustal structure in the Mygdonian Basin (N.Greece) based on the dispersion curves of Rayleigh waves. Παρουσιάσθηκε στο 8th Διεθνές συνέδριο της Ελληνικής Γεωλογικής εταιρίας που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα στις 27-29 Μαίου 1998.

2.3.4 Hatzfeld D, Karagianni E., Kassaras I, Kiratzi A., Louvari E., Lyon-Caen H., Makropoulos K., Papadimitriou P., Priestley K., Actar M., Bock G. Shear wave Anisotropy in the upper mantle beneath the Aegean. Παρουσιάσθηκε στο διεθνές συνέδριο EGS το οποίο πραγματοποιήθηκε στις  19-23 Απριλίου 1999 στην Χάγη 1999, Vol. 1, No 1, p. 80.

2.3.5 Παναγιωτόπουλος Δ., Παπαδημητρίου Ε., Χατζηδημητρίου Π., Κυρατζή Α., Τσάπανος Θ., Καραγιάννη Ε., Λούβαρη Ε. και Παπαζάχος Β. Παράμετροι σεισμικής ακολουθίας που καθορίζουν τον τρόπο εξέλιξής τους. Ημερίδα για τον σεισμό της 7ης Σεπτεμβρίου 1999 στην Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 1999 Αθήνα.

2.3.6E.E.Karagianni, D.G.Panagiotopoulos, G.F.Panza, P.Suhadolc, C.B.Papazachos, B.C.Papazachos, A.Kiratzi, D.Hatzfeld, K.Makropoulos, K.Priestley, A.Vuan. Rayleigh Wave Group Velocity Tomography in the Aegean area. Παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο EGS, Nice France 2000.

2.3.7 E.E.Karagianni, C.B.Papazachos, D.G.Panagiotopoulos, P.Suhadolc, A.Vuan G.F.Panza. 3D-Shear velocity structure in the Aegean area obtained by inversion of Rayleigh waves. Παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο EGS-AGU-EUG meeting το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Νίκαια Γαλλίας απο 6 έως 11 Απριλίου 2003 και στο 32ο συνέδριο της IASPEI  που πραγματοποιήθηκε στο Sapporo της Ιαπωνίας από 30 Ιουνίου έως 11 Ιουλίου 2003.

2.3.8 Ι.M. Dimitriadis, E.E. Karagianni, D.G. Panagiotopoulos, C.B. Papazachos and P.M. Hatzidimitriou. "Recent Seismic Activity (1994-2002) of the Santorini Volcano Using Data from Local Seismological Network". Presented in the international conference: The South Aegean Active Volcanic Arc: Present Knowledge and Future Perspectives (SAAVA 2003), Milos Conference Center, Milos Island, Greece, 17-20 September 2003.

2.3.9 Vamvakaris D.A., Papazachos C.B., Savvaidis P.D., Tziavos I.N., Karagianni E.E., Skordilis E.M., and Hatzidimitriou P.M. Stress – field and time variation of active crustal deformation in the Mygdonia basin based on the joined interpretation of seismological, neotectonic and geodetic data. Παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέςδριο EGS-AGU-EUG το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Νίκαια Γαλλίας απο 6 έως 11 Απριλίου 2003.

2.3.10 Dimitriadis, I.M., Karagianni, E.E., Panagiotopoulos, D.G., Papazachos, C.B. and Hatzidimitriou, P.M. Preliminary Analysis of Seismological Data from Portable Broadband Seismic Array installed on Santorini Islands Παρουσιάσθηκε στο  5th International Symposium on Eastern Mediterranean Geology (5th ISEMG), Thessaloniki, Greece, 14-20 April 2004.

2.3.11 E.E.Karagianni, C.B.Papazachos. Shear wave velocity structure beneath the Aegean area obtained from a joint inversion of Rayleigh and Love waves. Presented in the XXIX General Assembly of the European Seismological       Commission (ESC 2004), Neues Palais, Potsdam, Germany, 12-17 September  2004.

2.3.12 I.M. Dimitriadis, E.E. Karagianni, D.G. Panagiotopoulos, C.B. Papazachos and P.M. Hatzidimitriou. The recent seismo-volcanic activity at the Santorini volcanic center. Presented in the XXIX General Assembly of the European   Seismological Commission (ESC 2004), Neues Palais, Potsdam, Germany, 12-17 September 2004.

2.3.13 Vamvakaris, D. A., Papazachos, C. B., Karagianni, E. E., Scordilis E. M. and P. M. Hatzidimitriou “Determination of fault plane solutions using waveform amplitudes and radiation pattern in the Mydgonia basin (N. Greece)“, Presented in the “10th International Congress of the Geological Society of Greece”, Thessaloniki., 2004.

2.3.14 Papazachos, C., Mountrakis, D., Karagianni, E., Tranos, M. and Vamvakaris, D.,“Stress-field and active tectonics in Northern Greece using seismological and neotectonic information.”, Presented in the “10th International Congress of the Geological Society of Greece, Thessaloniki”., 2004

2.3.15. Karagianni E.E. & Papazachos C.B. New results for the S-wave structure of the Aegean area using Rayleigh and Love wave group velocity inversion and comparison with independent 3-d travel time velocity models: Do the models match? Presented at the Congress of European Geophysical Society (EGS), Vienna, 24-29 April 2005.

2.3.16 Vamvakaris, D. A., Papazachos, C. B., Karagianni, E. E., Scordilis E. M. and P. M. Hatzidimitriou. Small-scale spatial variations of the stress-field in the back-arc Aegean area: Results from the seismotectonic study of the broader area of Mygdonia basin (N. Greece). Geophysical Research Abstracts, Vol. 7, 06597, Presented in General Assembly of the EGU, Vienna, Austria, 2005.

2.3.17 Παπαζάχος, Κ. Β. Καραγιάννη, Ε. Ε., Βαμβακάρης, Δ. Α. «Καθορισμός του ενεργού πεδίου των τάσεων στη Δυτική Μακεδονία με σεισμολογικά δεδομένα και η σχέση του με την τεκτονική». Συνέδριο «Ο σεισμός Γρεβενών – Κοζάνης του 1995 – 10 χρόνια μετά». Γρεβενά, 2005.

2.3.18 Sarris A., Kouriati K., Kokkinou E., Aidona E., Karagianni E., Vargemezis G., Stamatis G., Elvanidon M., Katifori E., Kaskanioti M †., Soetens S., Kalpaxis Th., Bassiatos Y., Athanassas C., Hayden B., Brennan T. A multi-disciplinary Approach to Industrial Sites of the Vrokastro Region of Mirabello Eastern Crete. International Conference Computer Applications in Archaeology ''The World in your Eyes'', Tomar, Portugal, March 21-24, 2005.

2.3.19 C. B. Papazachos, E. E. Karagianni. Creating a Moho depth model for the broader Aegean area using results from various geophysical studies:   Problems  and implications for active tectonics. Presented in the European Geosciences Union General Assembly 2006, Vienna, Austria, 2-7 April 2006.

2.3.20 Paul, A., Hatzfeld, D., Karabulut, H., Hatzidimitriou, P., Childs, D., Nikolova, S., Pιquegnat, C., Hubans, F., Schmid, A., Aktar, M., Mutlu, A., Afaηan, T., Ozakin, Y., Samut, D., Papazachos, C., Karagianni, I., Kementztzidou, D., Karagianni, E., Roumeloti, Z., Vamvakaris, D., Scordilis, E., and H. Lyon-Caen. “The SIMBAAD Experiment in W-Turkey and Greece: A Dense Seismic Network to Study the Crsutal and Mantle Structures”. Presented in “The A.G.U. Fall meeting”, San Francisco - USA, December 2008.

2.3.21  Paul, A., Hatzfeld, D., Karabulut, H., Hatzidimitriou, P., Childs, D., Nikolova, S., Pιquegnat, C., Hubans, F., Schmid, A., Aktar, M., Mutlu, A., Afaηan, T., Ozakin, Y., Samut, D., Papazachos, C., Karagianni, I., Kementztzidou, D., Karagianni, E., Roumeloti, Z., Vamvakaris, D., Scordilis, E., and H. Lyon-Caen. “The SIMBAAD Experiment in W-Turkey and Greece: A Dense Seismic Network to Study the Crsutal and Mantle Structures”. Presented in “The 35th General Assembly of the IASPEI”, Cape Town – South Africa, January 2009.

 

 

 

2.4  Συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια

 

Έχω λάβει μέρος στα ακόλουθα επιστημονικά συνέδρια:

 

2.4.1 First Congress of the Balkan Geophysical Society, Athens, 23-27 September 1996.

2.4.2 ‘Third Workshop on Three Dimensional Modeling of Seismic Waves Generation Propagation and Their Inversion’ το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Trieste, Italy από 4 έως 15 Νοεμβρίου 1996.

2.4.3 The 29th General Assembly of the INTERNATIONAL ASSOCIATION of SEISMOLOGY and PHYSICS of the EARTH’S INTERIOR (IASPEI) ”, στο οποίο συμμετείχα στην διοργάνωση και παρακολούθηση και πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 18-28 Αυγούστου 1997 από το  Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νίκης.

2.4.4. ‘SERINA - Seismic Risk : An Integrated Seismological, Geotechnical and Structural Approach’, που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη από το Ινστιτούτο Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών (ΙΤΣΑΚ) από 21έως 27 Σεπτεμβρίου 1997 με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

2.4.5 8ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας, Πάτρα, 27-29, 1998, όπου και παρουσίασα την εργασία με τίτλο «Μελέτη της δομής των επιφανειακών στρωμάτων της λεκάνης της Μυγδονίας (Βόρεια Ελλάδα) με τη μέθοδο της αντιστροφής των επιφανειακών».

2.4.6. “Seismotectonic and Microzonation Techniques in Earthquake Engineering: Integrated Training in Earthquake Risk Reduction Practice”, που πραγματοποιήθηκε στην Κεφαλλονιά από το Σεισμολογικό εργαστήριο Γεωφυσικής-Γεωθερμίας, του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών από 12-24 Σεπτεμβρίου 1999 με συνχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

2.4.7 25th Conference of the European Geophysical Union, Nice, France, 25-29 April 2000.

2.4.8. XXIX General Assembly European Seismological Commision, Potsdam, Germany, 12-17 September 2004.

2.4.9. Σεισμοί & Προστασία – Αποτελέσματα Ερευνητικών Προγραμμάτων, που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας «ΟΑΣΠ» στις 18 Ιανουαρίου 2007.

2.4.10  Sustainable Management of Water Resources by Automated Real – Time   

Monitoring, που πραγματοποιήθηκε από τον τομέα Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στις 21 Ιουνίου 2007.

 

 

2.5.  Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα

 

Έχω συμμετάσχει στα ακόλουθα ερευνητικά έργα της Επιτροπής Ερευνών του Α.Π.Θ. με σύμβαση έργου:

 

2.5.1 ‘Auto-Seismo-Geotech: Αυτοματοποιημένο γεωτεχνολογικό πρόγραμμα πρόληψης-μείωσης σεισμικού  κινδύνου πόλεων υψηλής σεισμικότητας στα πλαίσια αναλυτικών μικροζονικών μελετών’με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Β. Παπαζάχο, καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

2.5.2 ‘Γεωφυσική διασκόπηση στην περιοχή Δερβενίου Θεσσαλονίκης (Αρχαιολογικό Πάρκο)’ με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Γρ. Τσόκα, καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

2.5.3 ‘Μελέτη σεισμικότητας και καθορισμός σεισμικής επικινδυνότητας της ευρύτερης περιοχής της τεχνητής λίμνης Πολυφύτου και του υπό μελέτη φράγματος Ιλαρίων’ με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ.Β.Παπαζάχο, καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

2.5.4 ‘Γεωφυσικές διασκοπήσεις στην αναζήτηση ταφικών μνημείων σε τύμβους και σε προβλήματα προγραμματισμού ανασκαφών’ με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ.Γ.Τσόκα, καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

2.5.5 ‘Αναβάθμιση του εθνικού δικτύου σεισμογράφων’ με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ.Β.Παπαζάχο, καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

2.5.6 ‘Σεισμικότητα και σεισμική επικινδυνότητα στην περιοχή Ν. Κεραμιδίου Πιερίας’ με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ.Β.Παπαζάχο, καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

2.5.7 ‘Euro-Seismod: Ανάπτυξη και πειραματική αξιολόγηση προηγμένων τεχνικών προσομοίωσης στη τεχνική Σεισμολογία και αντισεισμική μηχανική’ με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Π. Χατζηδημητρίου, καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

2.5.8 ‘Active faulting and seismic hazard in Attiki (GREECE) – Seisfaultgrece’ με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Β. Παπαζάχο, καθηγητή του  Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

2.5.9 ‘Σεισμικότητα και σεισμική επικινδυνότητα στη θέση ανέγερσης Ν.Γ.Ν. Σερρών’ με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ.Β.Παπαζάχο, καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

2.5.10 ‘Μελέτη σεισμικότητας και καθορισμός σεισμική επικυνδυνότητας της ευρύτερης περιοχής του φράγματος’ με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ.Β.Παπαζάχο, καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

2.5.11 ‘Τεχνική Σεισμολογία’ με επιστημονικά υπεύθυνη την κ. Α. Κυρατζή-Κοσκοσίδη, καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

2.5.12 “Γεωφυσική διασκόπηση για εντοπισμό αρχαιοτήτων στην περιοχή Ολυμπιάδος” με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ.Γ.Τσόκα, καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

2.5.13 ‘Προσδιορισμός των χαρακτηριστικών και της σεισμοτεκτονικής συμπεριφοράς των κύριων σεισμικών–ενεργών ρηγμάτων του Βόρειου Ελληνικού χώρου’ με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ.Δ. Μουντράκη, καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

2.5.14 ‘EUROSEIS – RISK: Μελέτη αποτίμησης της σεισμικής επικινδυνότητας  της επιρροής των εδαφικών τοπικών συνθηκών στη σεισμική κίνηση και της αλληλεπίδρασης εδάφους-ανωδομών σε μία ενοργανωμένη λεκάνη’ με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Π. Χατζηδημητρίου καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

2.5.15 ‘Σύστημα σεισμικής παρακολούθησης για πρόγνωση ηφαιστειακής έκρηξης και διαχείριση κινδύνου με δορυφορική επικοινωνία και χρήση internet’ με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Δ. Παναγιωτόπουλο αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

2.5.16 "Γεωφυσική έρευνα εντοπισμού αρχαιοτήτων στο υπέδαφος στον Πρινιάτικο Πύργο και στην περιοχή του Ίστρου, Ανατολική Κρήτη. Το πρόγραμμα είναι υπό την Αιγίδα του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών με την συνεργασία του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας και το ερευνητικό κέντρο Δημόκριτος.

2.5.17 ‘ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ (Περιβάλλον): Μελέτη της δομής της λιθόσφαιρας στο ηφαιστειακό τόξο και ιζηματογενές τόξο του Νοτίου Αιγαίου και τηςσημασίας της για την ενεργό τεκτονική και την ισχυρή σεισμική κίνηση με τη χρήση καταγραφών και σεισμικού θορύβου (φυσικού και ανθρωπογενούς) με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Κ. Παπαζάχο Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

2.5.18 ‘Μελέτη σεισμικότητας – σεισμοτεκτονικής – σεισμικής επικινδυνότητας στην περιοχή φράγματος Νεστορίου με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Κ. Παπαζάχο αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

2.5.19 ‘Δημιουργία περιφερειακού σεισμολογικού σταθμού στο Νομό Θεσσαλονίκης’ με επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Π. Χατζηδημητρίου καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

2.5.20 ‘SIMBAAD (Seismic Imaging of the Mandle in the Aegean-Anatolian Domain. Εγκατάσταση προσωρινού δικτύου σεισμογράφων και συλλογή δεδομένων με σκοπό τη σεισμική απεικόνηση του Μανδύα στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολίας, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Π. Χατζηδημητρίου, Καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ.

 

 2.6  Τεχνικές εκθέσεις

            Στα πλαίσια της συμμετοχής μου στα ερευνητικά προγράμματα που αναφέρονται παραπάνω, ήμουν συνσυγγραφέας στις τεχνικές εκθέσεις των παρακάτω προγραμμάτων:

2.6.1 Σκορδύλης, Ε., Βοϊδομάτης, Φ., Δελήμπασης, Ν., Σταυρακάκης, Γ., Παπαναστασίου,Δ., Καρακαίσης, Γ., Παναγιωτόπουλος, Δ., Παπαδημητρίου, Ε., Τσάπανος, Θ., Καραγιάννη, Ε., Μπάκα, Α., Δρακόπουλος, Ι. και Παπαζάχος, Β. “Μικροσεισμικότητα περιοχής Ηρακλείου Κρήτης, Report 16/1995, Geophysical Lab., Aristotle University of Thessaloniki”, 240-254, 1995.

2.6.2 Μουντράκης, Δ., Παπαζάχος, Κ., Κίλιας, Α., Καρακαίσης, Γ., Σκορδύλης, Μ., Χατζηδημητρίου, Π., Παπαδημητρίου, Τρανός, Μ., Ε., Θωμαίδου, Ε., Βαργεμέζης, Γ., Αηδονά, Ε., Καραγιάννη, Ε., Βαμαβακάρης, Δ., Σκαρλατούδης, Α. ‘Προσδιορισμός των χαρακτηριστικών της σεισμοτεκτονικής Συμπεριφοράς των κύριων σεισμικών-ενεργών ρηγμάτων του Βόρειου Ελληνικού χώρου με τη χρήση νεοτεκτωνικών και σεισμικών δεδομένων’, Geophysical Lab., Aristotle University of Thessaloniki”, Θεσσαλονίκη, σελ. 1-309, 2003.

2.6.3 Papazachos, C., Savvaidis, P., Tziavos, I.., Karagianni, E. Vamvakaris, D., Yfantis, I., Moschidou, P., Papadimitriou, E, and A., Skarlatoudis. “Study of the seismic zones potential of the broader metropolitan area of Thessaloniki (Greece) by the use of seismic and geodetic data”. Earthquake Planning and Protection Organisation (OASP), 94 pages and one Appendix, (in greek), 2003.

 

 

 

2.7  Άλλες ερευνητικές δραστηριότητες

           

            Από το 1995 μέχρι σήμερα συμμετέχω στην παρακολούθηση της σεισμικής δράσης στον ελληνικό χώρο, εκτελώντας προγραμματισμένες υπηρεσίες στον κεντρικό Σεισμολογικό Σταθμό του Τομέα Γεωφυσικής του Α.Π.Θ. Κατά την εργασία μου αυτή είμαι υπεύθυνη για την ανάλυση των σεισμογραμμάτων, την επεξεργασία και ερμηνεία των μετρήσεων για τον καθορισμό των παραμέτρων των σεισμών (μεγέθη, επίκεντρα, εστιακά βάθη) καθώς και για την έκδοση ανακοινωθέντος σε περίπτωση ισχυρού σεισμού.

Για το χρονικό διάστημα 2006-2008 ήμουν υπεύθηνη για την αρχειοθέτηση και αποθήκευση των δεδομένων του Σεισμολογικού Σταθμού (συνεχούς καταγραφής και σεισμών).

Από το 2006 είμαι υπεύθυνη για την βαθμονόμηση των επικέντρων των σεισμών που συμβαίνουν στον Ελληνικό χώρο και καταγράφονται από τους μόνιμους σταθμούς. Η βαθμονόμηση περιλαμβάνει την εισαγωγή Pn διορθώσεων στο πρόγραμμα Hypoinverse το οποίο χρησιμοποιείτε για τον υπολογισμό των επικέντρων των σεισμών με συνέπεια διορθώσεις στο αρχικό μοντέλο ταχυτήτων που χρησιμοποιείτε, ενώ άμεσα ποβλέπετε η διερεύνηση ύπαρξης τοπικών διορθώσεων σε επιλεγμένες περιοχές.

Είμαι υπεύθυνη για  τον έλεγχο των σεισμών που αναλύονται καθημερινά στον Σεισμολογικό σταθμό με σκοπό την δημοσίευση του μηνιαίου σεισμολογικού δικτύου.

Αποτέλεσα μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 29ου Διεθνούς Συνεδρίου της IASPEI (International Association of Seismology and Physics of the Earth Interior) που έγινε στην Θεσσαλονίκη στο διάστημα 18-28 Αυγούστου 1997. Στο συνέδριο αυτό ήμουν υπεύθυνη για την υποβολή των περιλήψεων των εργασιών μη ηλεκτρονικής μορφής.

 

 

 

2.8   Εκπαιδευτική Δραστηριότητα

 

            Στα πλαίσια της συμμετοχής μου στην εκπαιδευτική δραστηριότητα του Τομέα Γεωφυσικής του Α.Π.Θ. συμμετέχω από το 1995 ως σήμερα στην εκπαίδευση προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Γεωλογίας μετά από έγκριση της Γ.Σ. του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και της Γ.Σ του Τομέα Γεωφυσικής. Η εκπαιδευτική μου δραστηριότητα συνίσταται στα παρακάτω: α)διδασκαλία εργαστηριακών και φροντιστηριακών ασκήσεων στους προπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. και β)άσκηση των φοιτητών σε γεωφυσικές μετρήσεις υπαίθρου.

 

α.) Διδασκαλία Εργαστηριακών και Φροντιστηριακών Ασκήσεων

 

  • 1995-1996 ‘Φυσική της Λιθόσφαιρας’ χειμερινού εξαμήνου για τους φοιτητές του 3ου εξαμήνου και ‘Εφαρμοσμένη Γεωφυσική Ι’ και ‘Εισαγωγή στη Σεισμολογία’ εαρινού εξαμήνου για τους φοιτητές του 4ου και του 2ου εξαμήνου αντίστοιχα του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.
  • 1996-1997 ‘Φυσική της Λιθόσφαιρας’ χειμερινού εξαμήνου για τους φοιτητές του 5ου εξαμήνου και ‘Εφαρμοσμένη Γεωφυσική Ι’ εαρινού εξαμήνου για τους φοιτητές του 4ου εξαμήνου του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.
  • 1997-1998 ‘Φυσική της Λιθόσφαιρας’ χειμερινού εξαμήνου για τους φοιτητές του 5ου εξαμήνου και ‘Εφαρμοσμένη Γεωφυσική Ι’ εαρινού εξαμήνου για τους φοιτητές του 4ου εξαμήνου του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.
  • 1998-1999 ‘Φυσική της Λιθόσφαιρας’ χειμερινού εξαμήνου για τους φοιτητές του 5ου εξαμήνου και ‘Εισαγωγή στη Σεισμολογία’ εαρινού εξαμήνου για τους φοιτητές του 2ου εξαμήνου του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.
  • 1999-2000 ‘Φυσική της Λιθόσφαιρας’ χειμερινού εξαμήνου για τους φοιτητές του 5ου εξαμήνου και ‘Εισαγωγή στη Σεισμολογία’ εαρινού εξαμήνου για τους φοιτητές του 2ου εξαμήνου του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.
  • 2006-2007 ‘Εφαρμοσμένη Σεισμολογία’ εαρινού εξαμήνου για τους φοιτητές του 6ου εξαμήνου και ‘Φυσική της Λιθόσφαιρας’ χειμερινού εξαμήνου για τους φοιτητές του 5ου εξαμήνου του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.
  • 2007-2008 ‘Εφαρμοσμένη Σεισμολογία’ εαρινού εξαμήνου για τους φοιτητές του 6ου εξαμήνου και ‘Φυσική της Λιθόσφαιρας’ χειμερινού εξαμήνου για τους φοιτητές του 5ου εξαμήνου του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.
  • 2008-2009 ‘Φυσική της Λιθόσφαιρας’ χειμερινού εξαμήνου για τους φοιτητές του 5ου εξαμήνου του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ.

    

 

  β) Άσκηση των φοιτητών σε Γεωφυσικές Μετρήσεις Υπαίθρου

            Έχω συμμετάσχει στα εκπαιδευτικά γεωφυσικά πειράματα τον Μάιο του 1995,1996,1997,1998 και 1999 για τους φοιτητές του 6ου εξαμήνου του Τμήματος Γεωλογίας του Α.Π.Θ. Αυτά τα πειράματα έχουν διάρκεια πέντε (5) ημερών και περιλάμβαναν την άσκηση των φοιτητών στη συλλογή και ερμηνεία γεωφυσικών δεδομένων (σεισμικών, ηλεκτρικών, μαγνητικών, VLF και μικροθορύβου) στην ύπαιθρο.

 

Λοιπά προσόντα

            Μιλάω και γράφω με ευχέρεια Αγγλικά και είμαι κάτοχος του πτυχίου First Certificate in English-University of Cambridge (Lower). Είμαι εξοικειωμένη με τον προγραμματισμό Η/Υ σε γλώσσα FORTRAN. Γνωρίζω χειρισμό Η/Υ σε περιβάλλον Windows, UNIX και LINUX. Έχω αποκτήσει γνώσεις σε πολλά λογισμικά πακέτα γεωλογικών και γεωφυσικών προγραμμάτων επεξεργασίας και ερμηνείας δεδομένων, πακέτα multimedia εφαρμογών, στο πακέτο Microsoft Office 2003 Professional (Word, Excel, Power Point).

 

 

Άλλο Έργο – Κοινωνική & Άλλη Δράση

 

·                    Είμαι μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΓΕΩΤΕΕ).

·                    Είμαι μέλος του συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων